Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση φέτος θα εισαχθούν 78.335 υποψήφιοι έναντι 74.692 που είχαν εισαχθεί πέρσι. Έτσι οι θέσεις εισακτέων αυξάνονται κατά 3.643 (4,9%). Στους αριθμούς αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισακτέοι στις σχολές ενστόλων.

Ο αριθμός είναι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων ανά τμήμα ή σχολή. Οι επιμέρους εισακτέοι, ανά κατηγορία υποψηφίων: Φετινοί υποψήφιοι (90%), Υποψήφιοι 2017 & 2018 (10%), του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ κλπ. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε τον Πίνακα Εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του 2019 εδώ.

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της Γ ́ τάξης Γενικού Λυκείου και των Εσπερινών ΓΕ.Λ. που θα ισχύσει από το επόμενο σχολικό έτος 2019 - '20.

Για το Φ.Ε.Κ. πατήστε εδώ.

Στους καταλόγους που ακολουθούν θα βρείτε:

Τα νέα τμήματα που θα ενταχθούν για πρώτη φορά, το 2019, στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Επιστημών Οικονομίας & Πληροφορικής).

Τα τμήματα που εντάσσονται στο 4ο Επιστ. Πεδίο και προκύπτουν από μετονομασία ή κατάτμηση υπάρχοντος τμήματος ή υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο ή άλλα Επιστ. Πεδία.

Τα τμήματα που υπήρχαν μέχρι πέρσι, αλλά απεντάσσονται πλέον από το 4ο Επιστ. Πεδίο.

Για να δείτε τους καταλόγους, κάντε κλικ στην εικόνα: